Ontdaan Healing Method

OHM

Vanuit mijn verschillende opleidingen (zie verder) ben ik na jaren werken steeds meer overtuigd dat een grondige heel makende methode een begeleiding is naar een een dynamische harmonieuze totaliteit. Een mens is geen statisch gegeven maar een wezen in beweging (dynamisch). In bepaalde geneeswijzen focust men op de klacht of het probleem en wenst men dit zo snel mogelijk op te lossen. Vaak resulteert dit in vechten tegen (radicaal vernietigen van) of vluchten (onderdrukken). Dit kan in sommige situaties zinvol zijn. In andere methodes plaats men dit binnen een groter geheel en ligt de focus eveneens op de oplossing van de klacht. In OHM wordt alles ook binnen een groter geheel geplaatst maar laten we de klacht of het probleem volledig los met het vertrouwen dat dit zichzelf oplost wanneer de tijd rijp is als het geheel terug in harmonie wordt gebracht. Deze visie is gebaseerd op de overtuiging dat zolang een klacht bestaat deze ook een functie of een reden heeft binnen je totaliteit, het is namelijk jouw manier om jouw dynamische harmonie terug te vinden. Of het is jouw focus die op de negatieve kant ligt. Bv. Iedereen weet dat roken ongezond is, zelfs de rokers zelf. Met enige gewiekstheid kan een roker dan stellen: je moet toch ergens aan sterven. Maar het roken kan ontstaan zijn uit nood aan 'een time out' in drukte, onderdrukking van stress, vlucht, groepsdruk,... Het vertelt iets over jou of over je noden. Een roker die de diepere boodschap begrijpt en daairn groeit zal vanzelf kunnen stoppen met roken. Hij zal het roken niet langer nodig hebben. Eerder dan iets negatiefs te veroordelen, is het begrijpen binnen je totaliteit waardevoller en zorgt het ervoor dat je dieper naar jezelf kunt gaan op helende wijze. Op deze wijze tracht OHM een positieve bijdrage te leveren aan het geheel van genezingswijzen.
OHM is een 'geneeswijze' dat heel maken op lange termijn beoogt. Voor acute problemen dient OHM vooral preventief. OHM herstelt bv. geen gebroken been.

OHM kan helpen bij maar beoogt dit niet per se:
* orgaanklachten
* rugklachten
* hoofdpijnen
* stress gerelateerde klachten
* psychisch/emotionele klachten

OHM andere betekenissen
*Eenheid
*Het oergeluid in de hindoeïstische traditie: het samengaan van alle resonanties
*Een Duitse rivier wat op stromend water en dus leven wijst.

Plan hier je afpraak
Tarief: 60 euro/u

De volgende opleidingen sinds 1998 zorgden voor de stevigheid van mijn wortels en de ontwikkeling van mijn methode.
Universitair: Kandidaat in psychologie, licentiaat in de religiestudies (minder relevant hier: lerarenopleiding & C1 niveau-engels voor buitenlandse opleidingen)
Niet-academisch: Gezondheidstherapie, tai chi, yoga, reiki, magnetisme, klankschalen & meridiaanmassage

Contact


Ontdaan

Otegemstraat 149
8550 Zwevegem
Belgium
Phone: (0032)473814661
BTW/VAT: BE 0897 094 008
IBAN BE83 0017 6289 8915
Email
ontdaan@gmail.com
Like & follow us on